Rakfiskfestivalen i Valdres

Rakfiskfestivalen i Valdres kommer (nesten) like sikkert som juleaften hvert år i november. Da settes den lille byen vår, Fagernes på hodet med mellom 30- 40 000 besøkende gjennom helgen. Dette året ble helt spesielt - festivalen er avlyst, men vi er klare for 2021!

Den startet som et lite rakfisklag i 1993, men er er nå festivalen hvor ca 14 tonn rakfisk selges til glade festivaldeltakere og besøkende. Det kan ikke vitne om annet enn rein kjærlighet for rakfisken!

 

Vinnere av fagjuryprisen

I 2017, og i 2019 vann vi fagjuryprisen for beste rakfisk. Det er vi stolte av. Her bedømmer fagjuryen ut fra utseende lukt, smak og tekstur etter kriterier som er relevante for rakfisk, der
smak blir høyest vektlagt.

 

Rakfiskfestivalen - en givende helg

For oss er det et stort høydepunkt å møte alle gode kjenninger som kommer år etter år, fra de uttabygds lojale, til lokale helter i bygda, som vi ellers møter et par ganger i året. Det er en stor sosial arena, med fantastiske smakelige lokale produkt. Det er så stas at det kommer så mange besøkende til dalstrøket vårt, det gir positive ringvirkninger, og vi høster som regel gode tilbakemeldinger vi er stolte av, og takknemlige for. Det er en hard, men givende og artig helg!

 

Ta med rakfisk til hytta! 

Siden festivalen i år er avlyst har vi flyttet den kjente Rakfiskboden vår til gards. Her kan du kjøre innom på tur til hytta, og få kjøpt den gode rakfisken, lefse, flatbrød, spekemat, saltkjøtt av lam, pinnekjøtt m.m.

Vi har fleksibel åpningstid hver dag, og gleder oss til å se dere. 

Skal du ikke til Valdres i høst? Da kan du bestille rakfisk fra Hande Gard hjem.

 

Rakfiskfestivalen på Fagernes
  • Rakfiskfestivalen ble arrangert for første gang i 1993.
  • På 3 dager trekker den 30 - 40 000 besøkende. 
  • 13-15 tonn rakfisk blir solgt i løpet av festivalen.
  • Over 100 utstillere med mat fra hele Norge.
  • Hvert år blir årets beste fisk kåret av en fagjury.
  • Eies av Fagernes Handelsstands Forening.