Gode oppvekstvilkår
Vi mener at lykkeligere ørret smaker bedre. Fisken på Hande går i rene selvrensende romslige dammer med rikelig oksygenrikt vann som strømmer slik at fisken får god mosjon. Den får omsorgsfull foring der alt blir lagt til rette for at fisken skal ha enn fin oppvekst, slik at den blir i passelig hold.
Håndverk
Etter avliving, som skjer ved opptak fra dammen, blir fisken flytta til vårt moderne foredlingslokale. Innen 1 time er fisken vaska, rengjort, og klar for butten. Her legges den lagvis i saltlake. Øverst dekker vi til med papir, slik at fisken skal holde seg fuktig. Naturlige enzym og mikroorganismer sørger for starten på fermenteringsprosessen - modningen. Vi nytter erfaring fra generasjoner med nåtidens hjelpemidler, og krav til kvalitetssikring.
Rakfisk modning
Modningen foregår under automatisk temperaturregulering fra -1 til +4 grader med daglige kontroller. Vi har 3 modningsgrader; mild, lagra og vellagra, dette kontrolleres nøye med temperatur og tid. Alle trinn i prosessen er kvalitetssikret. Fisken har i modningsprossessen fermentert, og blitt gjæret ørret.
Vakumpakking, spann og ut til kunde
Hel, skinnfri og filetert fisk blir vakumpakka, eller lagt i spann når fisken er moden, slik kunden ønsker det.
Ble du fysen på rakfisk? Bestill rakfisk fra Hande Gard hjem.